Trött!

Usch vad det är läskigt att köra till Falun på mornarna! Är så jäkla trött och när jag börjar komma mot Djurås då är det så man får dra ner på värmen, ner med rutan och få lite luft. Usch farligt det där. Därför blir inlägget inte längre i dag. Har haft fullt upp sedan jag kom hem och nu måste jag sova!!

Så kuuul...

...det är att gå i skolan. I dag har vi färgat hår på en docka, knallrött och orange. Sedan har vi våfflat med volumaster och satt upp det! Hoppas jag kommer ihåg att fota...kanske bild kommer. I morgon ska vi bli fixade i håret av 2:orna. Om Jag vågade kanske jag skulle göra något sånt här: Snyggt tycker jag!



Men jag är ju en fegis så det blir väl inget spektakulärt. Toppa, färga utväxt och kanske kanske någon slinga färg.

I lördags var jag och Kattis och åt på nya restaurangen i Saltvik. Det var otroligt lång väntetid på maten. Jag kan acceptera att det är nyöppnat och dröjer och att det blir fel. Men Kattis mamma väntade i en och en halv timme, då kommer de och säger att det tar en kvart -tjugo minuter, det är INTE ok!

Efter restaurangbesöket kikade vi förbi vid Selins sen var vi bara ute och åkte bil. Satt och beklagade oss över hur tråkigt allt var och att det inte hände något. Som på beställning åker brandkåren iväg på utryckning. Törstande på spänning som vi var följde vi efter. Nog fick vi vår beskärda del. Kiosken fd Preem i Äppelbo stog i lågor. Men spänningen släppte och det var bara hemskt. Jag känner ägarna och har jobbat där...usch stackars!!

Nu ska jag strax krypa till kojs, ska upp halv fem i morgon och lider fortfarande av en sjuhelvetes huvudvärk, en vecka nu *suck*!

Natti natti!!


Det är lördag i dag...

Vad jag gör i dag? Hö dum fråga...



Hur mycket jag än avskyr vinter så älskar jag att se på skidor på tv som ni vet. Det är liksom vinterräddningen det. Ska även hinna med skolarbete i dag. Klippa ut lite trendgrejer ur tidningar. Brukar inte köpa modetidningar så ofta om man säger så men har högvis med heminredningstidningar så får kolla in trenderna där i stället. Köpte iaf en "tjejtidning" i går men har inte öppnat den än.



I kväll blir det middag med Kattis på nya restaurangen i Saltvik, det blir trevligt!!

Ryktet går just nu att de inte har jagat färdigt varg i den här kommunen. Blir så jäkla förbannad. De där varghatande jägarna är ju för fan inte riktigt kloka. Jag önskar att någon kunde åka dit för tjuvskytte. Ser jag någon så kommer jag polisanmäla direkt. De är så skjutkåta på varg så passa er för att släppa er hund lös i skogen nu, de skulle kunna ta din chi hua hua för en varg. Synd nog blir han väl hyllad som en hjälte av de andra urkorkade jägarna. De har ju inte argument för vargjakten en gång. Jag kan ha förståelse för de som blivit av med en massa tamboskap att de inte är överdrivet förtjusta i vargen men de andra då??? Hallå!!!! Ska vi börja skjuta av alla hundar då...ifall de skulle komma att attackera en människa. Det enda som betyder något är att vargen konkurrerar med jägarna om älgen. För herregud om man inte fick en god älgfilé ibland. Bevara vagen säger jag!!! Som hundälskare så tycker jag att vargen är ett fantastiskt vackert djur. Ni måste ju hålla med!!




Dammar av det avskydda ordet "fredagsmys".

I dag har jag varit ute på trendspaning. Vi har ett grupparbete i skolan just nu så vi söker rätt på trender som kommer 2010 i lite allt möjligt...hår, kläder, inredning, resor, you name it. Så vill ni veta de senaste trenderna så kontakta mig på måndag kväll för då kan jag nog anse mig som proffs. I dag har vi även utsett två stycken 3:or som ska få åka till Australien och tävla med frisyrer. De hade gjort varsin frisyr på en docka som de fick presentera på engelska. Idén bakom och hur de hade gjort. Vi satte poäng på kreativitet, yrkesskicklighet och presentation. De två som fick högst poäng sammanlagt får åka. Vinnarna blev de som jag satt högst poäng på. Snygga, fantasifulla och välarbetade frisyrer och en bra presentation. KUL!! På måndag fortsättergrupparbetet. Då är temat Avantgarde - det mest avancerade inom ett konstnärsskap. Då ska det färgas, klippas och fönas och fixas. Kul, kul, KUL!! Kanske resultatet blir något likanade det här:

                      

Sitter här och väntar på Jossi. Vi ska ha myskväll =). Käka tacos och se på film...FREDAGSMYS! Var det inte så det hette det som alla statusar handlade om på facebook varje fredag. Nu ska JAG ha det. Visserligen inte med någon kärlek (fast jag känner kärlek för Jossi men inte på det viset =)).

Mys på nu alla underbara läsare! Jo för jag har sett att det iaf är någon som är in här ibland =).


Yeeeiii äntligen skola!

I dag så kunde jag äntligen åka till skolan igen. Jag var så förväntansfull så jag kom en timme för tidigt t o m haha nejdå det var bara det att ingen talat om att vi började 9 i stället för 8. I dag så har vi haft tävlingar tillsammans med 2:orna och 3:orna i olika sorts fantasifulla tävlingar. Vi blev bjudna på China Thai till lunch och dagen avslutades med curling, sååå kul! Mitt lag var så bra så vi funderar på att kvala in till nästa OS =).

Efter skolan skulle jag då äntligen få hämta min nya telefon. Åker hem och fifflar lite på den sen helt plötsligt lägger den av och jag får inte igång den igen. Men vad är det här? Varför händer sånt här alltid mig? Jag skulle inte klaga om jag hade tur i något nån gång också så det gick jämt ut på något vis men neeejdå!! Så i morgon efter skolan så är det bara till att traska till teliabutiken igen. Får väl antagligen vänta någon vecka till nu då *suck*!

Huvet fullt i snor..

...men det skiter jag i, i morgon åker jag till Falun och skolan ändå!! Har kollat upp busstiderna härifrån till Falun. Alltså jag måste åka härifrån halv 6 på morgonen för att hinna i tid. Det är bara att bita ihop, ett år klarar jag lätt! Tack och lov har jag så underbara vänner i Falun som låter mig bo kvar ibland. I morgon tar jag ändå bilen. Måste försöka vila så mycket det går ändå så jag blir frisk snabbare.

Läste på nyhetssidorna om jordbävningen på Haiti. De tror att dödssiffran är över 100 000!!! Det är helt fruktansvärt. Vad är det som händer i vår värld? Tsunamin tog ca 250 000 liv och nu det här. Vilka naturkatastrofer. Det kanske är sant ändå att världen närmar sig sin undergång. Usch jag ryser när jag tänker på det. Kommer det i så fall ske under vår livstid? Jag vill inte, mitt liv har just börjat!

Avtar kylan???

Just nu är det bara 15 grader kallt. Det måste vara värmerekord här i januari. Det här går inte. Jag avskyr vintern mer och mer för varje år som går. Det hjälper ju inte när den ska jävlas och vara iskall heller.

I dag känner jag mig bättre iaf, har inte lika ont i kroppen och ansiktet längre så jag hoppas verkligen jag kan åka till Falun i morgon. Ibland undrar jag var allt snor kommer ifrån alltså. I morgon ska vi ha utedag med tvåorna och treorna för att lära känna dem lite bättre. Jag vill verkligen vara med! Vi får se hur det känns i kväll.

I dag står det i tidningen om Prins Carl Philips romans med Sofia Hellqvist. Hon har gått på gymnasiet i Vansbro om jag inte minns fel. Det betyder väl att vem som helst kan träffa en prins, även om man gått på skola i Vansbro haha. Nää kanske inte, det hjälper väl till att hon är jäkligt söt.

Satan i gatan.

Det kan man lugnt säga! Jag har blivit sjuk. Det är så typiskt. Har inte varit förkyld på flera månader och så blir jag sjuk nu när skolan börjar. Det känns som om det är min vanliga tur. Det gick bara inte att gå dit i dag. Hostar, snorar, huvudet spränger och jag är helt slut i kroppen. Nu är det bara att hoppas att det är första och sista gången jag är sjuk i år.

I helgen avslutades Tour de Ski. Och för er som inte vet vad det är så är det som ett Tour de France fast på längdskidor. Under 10 dagar avgörs 8 tävlingar. Tävlingar i både klassisk och fristil, korta och långa sträckor. Sista dagens tävling är en jaktstart där den som leder sammanlagt efter 7 deltävlingar startar först och därefter de andra. Resultar baseras på de tidigare tävlingarna och tider som har räknats ihop. Sista biten i jaktstarten är en klättring på nästan 4 km uppför en slalombacke. Inför söndagens avslutande tävling så leder min favorit (NOT!!!) Petter Northug före Lukas Bauer. Därefter ligger 5 stycken som kan kämpa om tredjeplatsen, varav två svenskar. Jag hade satt mitt hopp till Marcus Hellner men tyvärr tappade han på de sista 50-100 metrarna och slutar 4. Vem vann då? Jo, till min stora glädje, Lukas Bauer. Där fick Northug äta upp sin kaxighet. Tack för det!!

Ser fram emot OS nu där vi har en hel del medaljchanser i längdskidåkning. Främst tror jag att Emil Jönsson har chans att vinna sprinten, Kalla 10 km fritt och Hellner 15 km fritt. Jag kommer att sitta som klistrad!!
Behöver jag tala om att längdskidåkning är min favoritsport, hehe!!!

Medaljkandidat i OS, Charlotte Kalla.


Ett ljus i mörkret.

Vilken jäkla vinter va?! Så kallt så man kan inte vara ute. I sisådär 3 veckor nu har det varit svinkallt och då menar jag -20 - -30 ungefär. Nu när jag skriver är det bara -17,6, vårvärme alltså.

Jag kom hem från Thailand strax efter lucia. Vi sitter på planet och får meddelandet att i Sverige snöar det och är minus fyra grader. Det var ingen höjdare direkt när jag inte hade tjocka kläder på mig direkt. Tights, t-shirt och munkjacka är inget för en svensk vinter. Invirad i en stor sjal och flygplansfilten anlände vi in till Arlandas flygplats. Resan har varit alla superlativ jag kan komma på!! Ville verkligen inte åka hem. Drömmen är att kunna åka och vara borta i alla fall 3 månader. Fantisera får man. Den här bilden är min favoritbild från Thailand.



I dag har jag gjort min första skoldag på Frisörcentrum! Jag är så himla glad att jag kom in. Ska bli jättekul och det känns helt rätt. Sorgligt nog har jag dragit på min värsta förkylningen. Det hör väl till när man ska springa ut och in från iskyla till värme.

Har bestämt mig för att jag ska bli lite bättre på att blogga i år också. Annars har jag inga nyårslöften, inte ens ett hemligt =).


RSS 2.0