Lördag i Falun

Jag har fått bort mitt gröna hår!!! Är det inte fantastiskt så säg! Köpt specialschampo hos frissan och sen i kombination med askorbinsyra så gjorde det susen, en tvätt räckte!

Ska strax ner på stan och uträtta lite ärenden.

Da´n före da´n

Ja jag hade ju lovat bilder. Trodde ju ärligt att jag skulle ut i backen men nu blev det inte så. Mikaela åkte hem
och var inte direkt sugen på att åka själv. Nåja det får bli en annan gång. Stannade kvar hos Cathrine i stället
och färgade håret på henne.

Har faktiskt haft två riktigt bra och roliga dagar på jobbet nu, det känns skönt. Var så nervös för att börja jobba igen efter jag var sjuk. Usch ser inte direkt kul ut på timrapporten. Blir väl bara sisådär strax över 80 timmar den här månaden. Fast det är ju tur att man får betalt fast man har varit sjuk. Inte lika mycket men lite iaf.

I morgon åker jag till mitt älskade Falun igen. Blir en hektisk helg som vanligt när man åker hem. Ska iaf passa på att växla in lite norska pengar, 11 000 NOK blir nästan 14 000 SEK. Känns ju inte så tokigt! Det är då man ser att man tjänar mer än i Sverige. Det är iaf positivt!

Har hänt en sjuk grej idag. I min gamla trappuppgång i Falun har polisen skjutit en av mina gamla grannar i benet
när de skulle hämta honom till psyket. Usch och han som har ringt på och ville bjuda på te titt som tätt. Tur att man
fattade att det inte stog rätt till där uppe, huuuuuga!

Dax att sova och göra sig redo för en massa utcheck i morgon.

Morrn morrn!

Tyvärr skiner inte solen som önskat i dag men det kanske klarnar upp till eftermiddan när vi ska ut i backen. Hoppas på en superdag! Ska lägga upp lite bilder i kväll.

Gamla bloggar

Förresten om ni har lust att läsa mina gamla bloggar är adresserna:

http://www.nogg.se/asabergqvist

http://www.asabergqvist.bloggsida.se

Grönt är skönt....NOT!!

Vet ni att det har hänt något förskräckligt! Jag håller på att förvandlas till Hulken el iaf hans syrra. Det märks inte på storleken än men på mitt hår. Jag har gått och fått grönt hår!!! Fy faaaan! Det är det här jäkla vattnet i Trysil med metaller. Var till en frissa förra veckan men hon visste inget. I dag var jag till en annan. Hon sa att man skulle ha i askorbinsyra i håret blandat med vatten för det tar bort metallerna. Hittade dock ingen askorbinsyra här, finns väl inte i hela Norge (liksom saffran). Har googlat lite på det också och flera rekommenderar det. Längtar till fredag så jag kan testa. Ska köra säkerhetsmetoden och köpa ett silverschampoo också.
Så här ser mitt gröna hår ut  (topparna):



I morgon är jag ledig =)! Ska hem till Cathrine och se på skid-VM. I morgon är det sprint. Får se om det blir några vassa Sverige v/s Norge kommentarer mellan mig och Cathrine då hehe. Hoppas även på finväder i morgon! Jag och Mikaela ska ut i backen och åka (om mitt ben tillåter det). Ser fram emot morgondagen!

See ya el hear ya...eller va

Skidsöndag eller är det skitsöndag?

Ja en bra skiddag har det helt klart varit ur svensk synvinkel!!! Äntligen äntlgen äntligen fick Anders Södergren ta en medalj i dubbeljakt. Han är alltid uppe och drar fältet för att sedan i slutändan falla tillbaka och hamna på plats 7 eller något efter en spurt. I dag var han uppe och drog igen alldelens för mycket så jag var så säker på att det var kört. Så tar han silver efter en oövervinnerlig Northug, helt ofattbart för det är faktiskt han som gör jobbet under nästan hela delen av loppet! Grattis Anders!!

Helena Jonsson fixade en bronsmedalj i damernas massstart i skidskytte-VM! I dag är det roligt att vara svensk. Men grattis Norge till 2 guld i dag, för Norges herrar vann ju stafetten i skidskytte-VM.

Annars har jag jobbat i dag efter en veckas frånvaro. Har ju varit hemma med hosta och inflammation på strupröret så fick lov att vara hemma och vila rösten. Den är inte helt som den ska det märks och jag ska nynna el sjunga. Jaja iofs så låter det illa i vanliga fall också men nu är det ännu värre.
I kväll är de flesta av mina arbetskamrater på Sagbruket. Det är personalkväll med maskerad i kväll men jag ska inte gå. Hade så jättegärna velat gå men så fick jag reda på att jag ska jobba tidigt pass i morgon. Kändes jävligt surt. Försökte utan framgång att byta men det gick inte sen sket jag helt enkelt i att försöka. Tappade lusten totalt. Det är väl bra att jag vilar rösten också och inte festar och sjunger för full hals i kväll för då hade det väl varit kört igen.

Nästa helg ska jag äntligen åka till Falun igen! Längtar så. Har hemlängtan mest hela tiden och med hem menar jag Falun. Vill ha en arbetsplats jag trivs på och en egen lägenhet att gå och skrota i. Det skulle vara rena lyxen. Börjar känna som om det var skitsamma med pengarna. Ska försöka hänga i ett tag till så jag får ihop pengar att resa för i alla fall. Usch tycker att man är på dåligt humör för det mesta nu för tiden. Det smittar väl av sig från alla sura gäster. Hur skulle man kunna vara glad efter att ha handskas med sånna.

Nu ska jag se reprisen på herrarnas stafett i skidskytte. Vet ju bara att Norge vann och inget mer.


Seriöst!

Seriöst så ska jag börja blogga nu. En blogg där man kan lägga bilder i texten är ju mycket roligare. Har haft den här bloggen sen i november men det har liksom inte hänt något.

Ja som mina vänner vet så bor och jobbar jag i Norge nu för tiden. Jobbar på ett hotell i en liten by som heter Trysil som blir jättestor på vintern för att det kommer så många turister som vill åka skidor. Här är det mycekt snö och för det mesta inihelvete kallt. Kan egentligen inte fatta varför jag sökte jobb här eftersom jag är en riktig sommarmännsika och inte står ut med att frysa. Man får se det som en erfarenhet rikare och kanske jag tål kyla liiiiite bättre efter den här vintern.
Kolla här bara vad kallt och snöigt det var den dagen jag anlände:

På väl till Trysil.

Nu har snövallarna blivit betydligt större och vi har väl en meter snö och i backarna ca 140 cm. Fatta att snön kommer ligga kvar till midsommar. Usch och fy för mer snö lär det ju komma!

I morgon ska jag jobba igen efter att ha varit sjukskriven i en vecka. Man kommer att kastas in i ett kaos. Ett fullbelagt hotell som inte funkar till 100 %. Jag blir rätt trött och ledsen av allt gnäll och skäll man får.

Wish my luck tomorrow!

Nattinatt


RSS 2.0