Herregud!!

Vissa människor har ett bekräftelsebehov som övergår allt annat. FY FAN säger jag bara! 

Söndag då

Jobbdag i Sälen i dag. Full fart från början till slut. Det är jobbigt att åka fram och tillbaka. Dagen blir jättelång. Skulle önska att det var lite närmare.

Åkte till Malung i går. Stannade till och käkade hos mamma och Johnny. Vidare till Malung där M hämtade upp mig hos syrran. Klippte M och sen kom S. Vi åkte till Fors, tog in hästar sen kollade vi på melodifestivalen. Tycker egentligen att det inte är bra men det har blivit så att det ändå är något man "måste" se. I går tycker jag ändå det var en bra låt, Nicke Borg från Backyard Babies var med och hade en toppenlåt =)!

Ja så var det VM då. På damsidan tippade jag ju inte så tokigt men på herrsidan var det värre. Alltså i dag blev både Hellner och Richardsson bortvallade...vad är det med Sverige och vallamissar vid mildväder? Nu får det väl vara nog.

Resultat:

Damer
1. Björgen
2. Kowalczyk
3. Johaug

Herrar:
1. Northug
2. Vylegzhanin
3. Chernousiv

I morgon är damerna igång igen. Då gäller det 10 km klassisk stil. Jag tippar så här:
1. Björgen NOR
2. Kowalczyk, POL
3. Majdic, SLO

Näää asså nu måste jag sova! Nattinatti!


Åsa tippar.

Snart är det start för damernas 15 km skiathlon. För er som inte vet vad det är så är det en masstart med skidbyte. Alla tävlane startar samtidigt. i 7,5 km kör de klassisk stil sedan byter de skidor och åker 7,5 km i fristil. Först i mål vinner. En tävlingsform som passar tv-tittande noviser =).

Så här tippar jag dagens lopp:
1. Björgen NOR (ingen annan har en chans, enligt mig trist förutsägbart)
2. Kowalczyk POL
3. Kalla SWE

Utmanare: Anna Haag SWE, Aino Kaisa Saarinen FIN, Arianna Follis ITA och Therese Johaug NOR

Eftersom jag inte kommer att vara hemma i morgon utan i Sälen och jobba så ska jag tippa morgondagens tävling också, herrarnas 30 km Skiathlon.

1. Northug NOR (För han är så jäkla revanschsugen)
2. Hellner SWE
3. Cologna SUI

Utmanare: Tobias Angerer GER, Daniel Richardsson SWE, Alexander Legkov RUS och Lukas Bauer CZE

Nu jäklar blir det hålla tumamrna som gäller. Heja Sverige!!!



I dag ska jag åka till Malung och hälsa på Marléne! Ska bli himla kul, det var så längesen.


Why?

Men varför är jag inte trött! Längesen jag kände mig så här pigg sent på kvällen. Jag har varit supertrött hela dagen och haft huvudvärk men när det är dax att sova är allt som bortblåst! Kommer att få igen det här i morgon antar jag. Jaja jag har i alla fall sovmorgon på lördag! Jag kanske helt enkelt är för upprymd över det där guldet i dag än. Det är jag och Marcus Hellner som kommer ligga vakna i natt och undra...är det verkligen sant haha!!

I morgon efter jobbet ska jag köra ett pass på gymmet! Känns så grymt skönt att komma igång med träningen. Det har blivit några pass sedan jag köpte årskortet. Nu återstår att lägga upp ett bra träningsschema. Det måste ske ganska snart. Ska åka till biblioteket på lördag och låna lite böcker tänkte jag. Måste komma igång med simningen också. Kände när jag simmade att jag inte riktigt har tekniken och att det går trögt! Jag ska ju simma tjejsimmet i sommar och då ska tekniken sitta där så att man flyter fram fast man kanske inte har den bästa kondisen och styrkan. Jag är på rätt väg även om jag måste köra lätt för min lilla armbåge. Jag är rädd om mig och vill inte dras med fler skador! Tävlingsmännsika som jag är känns det rätt frustrerande men jag har inget val. Vill ju kunna delta samtidigt som jag vill utmana mig själv och göra bra resultat!

Nej nu är det bara att gå och lägga sig och hoppas att John Blund vill komma förbi rätt så snart!


VM-GULD!!!



MARCUS HELLNER VANN!! Han var helt överlägsen i finalen!! Sjukt bra!! Jönsson blev trea!

1. Hellner SWE
2. Northug NOR
3. Jönsson SWE

I damloppet gick det sämre för Sverige. Kalla visade fin form men var inte tuff nog i loppet och blev dessutom stängd på upploppet synd nog.

1. Björgen NOR
2. Follis ITA
3. Majdic SLO


I dag börjar det!!

I dag drar skid-VM igång. Dagens tävling är fristildsprinten. Sverige har goda guldchanser i dag. Ska Emil Jönsson äntligen få sitt efterlängtade mästerskapsguld? Ska Hanna Falk göra succé i sin mästerskapsdebut? Båda två är stora medaljfavoriter. Sveriges lag: Herrar: Emil Jönsson, Marcus Hellner, Jesper Modin och Teodor Peterson (i Mats Larssons frånvaro). Damer: Hanna Falk, Hanna Brodin, Charlotte Kalla och Ida Ingmarsdotter.

Sverige har oerhört starka sprintlag. De utmanas främst av Norge, Ryssland och Canada bland annat. Det är vad jag tror i alla fall.

Ska tippa prispallarna:

Herrar sprint:
1. Jönsson SWE
2. Hattestad NOR
3. Northug NOR

Utmanare: Markus Hellner SWE, Devon Kershaw CAN, Alexej Pethukov RUS och Dario Cologna SUI.

Damer Sprint:
1. Falk, SWE
2. Crawford, CAN
3. Falla, NOR

Utmanare: Marit Björgen NOR, Ida Ingmarsdotter, SWE, Arianna Follis ITA och Charlotte Kalla SWE.

Lite tippar jag med hjärtat men jag tror verkligen på Sverige i sprinten i dag! Själv jobbar jag och kan inte följa sändningarna på tv men kommer ha svt-play på i lunchrummet =)! Fasiken vad bra det är med iPhone och appar. KOM IGEN NU SVERIGE NU KÖÖÖÖR VI!

Jaaa!

Det gick ju bra i dag! Jens Byggmark slutade tvåa i slalomen endast slagen av Grange! Efter första åket hade alla svenskar chans på medalj och låg placerade 3,4,6 och 8 men det var Byggmark som drog det längsta strået och tog sin första pallplacering sen 2007 eller nåt! Rätt tillfälle att göra det!



I sportens värld hände annat kul i dag! Kalla blev 3:a i sprintgenrepet inför VM. Vann gjorde Crawford och Falla var tvåa. I herrarnas sprint vann Jönsson före Harley och Northug! Japp...Northug fick spö i spurten =)!! Det känns himla bra och är viktigt inför VM. Jönssons självförtroende växer och Northugs minskar hehe!

I går hade Sverige också framgångar. Maria Pietelä-Holmner blev trea i VM-slalomen och Daniel Richardsson utklassade konkurrenterna på 15 km klassisk stil. Han vann med 29 sekunder. Det är fyra dagar kvar till skid-VM. Jag kan ju säga att jag längtar skapligt mycket!


VM slalom

Sitter här och väntar på att VM-slalomen ska köra igång. 4 svenskar med chans på pallplats. Störst chans har André Myhrer. Hoppas att vi får se nå´t sån´t här efter dagens tävling:



Myhrer etta och Hargin trea efter en tävling i vinter. I den tävlingen åkte Hargin upp sig från plats 30 till tredje plats...inte illa...såååå allt är möjligt =)!!!


Fyyy..

Vilken hemsk dag. I dag var det begravning för mormor. Varför måste det vara så sorgligt på begravningar? Eller varför görs det så sorgligt? De första tonerna spelar på orgeln och det är sorglig musik och då är det liksom kört. Jag bara grät och grät. Usch man är ju helt slut när det är över sen. Nu vet jag i alla fall att min älskade lilla mormor är hos morfar och har det bra! Som hon har längtat!

Fundrar mera.

Jag tror att jag har ett hål i mitt hjärta som inte riktigt kan fyllas ut. Herregud vad är det med mig? Varför känner jag inget nån gång?

Fundrar liksom

Usch vad jag börjar bli less på att bo i den här kommunen. Vad gör jag här egentligen? Ensam kan man vara på vilket ställe som helst känns det som. Nej jag var nog faktiskt mindre ensam i Falun. Jag måste nog flytta tillbaka när jag är klar med min färdigutbildning. Saknar att bo där! Ja vem vet hur livet ser ut då. Skulle vilja åka till Norge och jobba också och betala av lite skollån. Jaja jag hinner fortfarande bestämma mig!


Jag säger bara 8 februari!

Datumet då jag slutade röka 2010 och datumet då jag KLARADE DELPROVET TILL GESÄLLEN 2011!! Sååå lycklig!!

Svårt!

Alltså jag har gjort allt för att försöka koncentrera mig på det här med att plugga! Det går inte...tankarna bara far runt och nu börjar jag faktiskt att bli riktigt nervös. Kuggar jag på teorin ja då vet jag inte vad jag ska göra!! I morgon lär det bli rååååplugg!

Sista veckan i skolan tar vid i morgon - kan ni fatta - SISTA VECKAN!! Så otroligt fort tiden har gått! Det har varit ett otroligt jobbigt och roligt år. Jobbigt mest för allt himla flängade fram och tillbaka och roligt för jag har lärt mig massor och träffat en massa nya fina männsikor.

Veckan som kommer har jag även varit rökfri i ett år! Det har faktiskt gått hur bra som helst. Ett återfall..ett bloss i samband med alkohol en rätt kylaig sommarkväll å fyyyy faaaan vad äckligt det var!! Nej no more smoking. Jag fattar faktiskt inte att jag rökt. Det luktar pyton och är jäkligt ofräscht! Ångrar bittert att jag började. kommer ihåg hur jag och kompisar satt och ÖVADE på halsbloss. Vad puckade vi var.

Ja nu när det händer en massa nytt så har det väl hänt annat nytt också. Jag har t ex numer en brunaktig kalufs. Till egentligen min stora sorg. Skulle från början ha en annan blond nyans som blev fel osv osv osv osv osv flera gånger om. Jag kommer aldrig någonsin vänja mig vid att vara mörkhårig. Jag är så mycket blondin som man bara kan bli så läääängtar tills jag dör tills mitt hår pallar att bli blont igen. Dessvärre lär det dröja för det är så himla förstört just nu. Både mörkhårig och dessutom urtaskig kvalitet på håret. Borde fälla en tår.

En ny bra sak har hänt också....jag har köpt ett årskort på simhallen till både bad och gym! i lördags gjorde jag och Tina premiär! Nu ska det hårdköras! Armen höll i alla fall för första passet *andas ut*. Har en go träningsvärk. i morgon ska jag springa på löpbandet på "Må bättre" för sista gången och gissa om jag ska springa!

Nattinatti hörrni =)!



RSS 2.0