No smoking!

I dag har jag varit rökfri i 16 dagar! Nu är det kritiskt måste jag medge men jag kämpar på. Om något inte går så bra så blir man så arg så man kan börja gråta. Eller arg - uppgiven kan man säga. Jag ska hålla ut, jag ska!!

Gårdagens OS! Summa kardemumma, en medalj till Sverige. Det blev ett silver till Kalla och Haag i sprintstaetten i fristil. Det var två superglada tjejer...men det var ett silver som luktade guld. De var så överlägsna i semifinalen så jag trodde att de skulle mosa de andra. I sista backen utför gled Kuntzel ikapp Haag och kunde åka hem guldet till Tyskland.



Senaste nytt från OS är att tjejerna är däckade i något virus. Illa, illa! Det är risk för att det inte blir ngt stafettlag!

 


Andra OS-veckan!

Sorry Linda men jag kör på ett tag till =)!

Vilket fantastiskt OS det har varit för våra längdskidåkare. Och som stort fan så gör det mig så otroligt glad! Så här har det gått hittills i OS:

Guld Charlotte Kalla, längdskidor 10 km fritt



Guld Björn Ferry, skidkytte jaktstart



Guld Marcus Hellner, längdskidor skiathlon 15+15 km



Silver Anna Haag, längdskidor skiathlon 7,5+7,5 km



Brons Anja Pärson, alpint superkombination



Just nu pågår sprintstafetter så hoppas på fler medaljer i dag. Såg lätt ut för Kalla och Haag men i herrarnas ramlade Petersson så Hellner har fått köra järnet för att komma ikapp..det kommer att bli svårt det här, fan!! Kanske inte världens smartaste laguppställning med Hellner först och Petersson sen =(. Inte det lag jag skulle ha valt men vem 17 är jag att bestämma? Jag är bara världens bästa soffexpert i skidor!


Åsa tippar sprint och störtlopp damer.

Börjar med störtloppet... 1. Vonn, USA 2. Riesch, GER. 3. Anja, SWE Sprint herrar... 1. Jönsson, SWE 2. Northug, NOR 3. Hattestad, NOR Sprint damer... 1. Björgen, NOR 2. Falk, SWE 3. Kowalzcyk, POL

Åsa tippar 15 km fritt herrar

Nu känner jag mig optimistisk så jag tippar så här:

1. Hellner SWE 2. Heikkinen FIN 3. Gaillard FRA

Jag vill så gärna att Northug inte tar medalj...och vet ni jag tror inte han gör det heller faktiskt. Det här är hans sämsta distans i OS. Det är bara för att det är individuell start. Vi får hoppas att Kalla har dragit igång något stort och att det för med sig medvind i det svenska skidlandslaget. Heja Sverige...snart kör vi igen!

Marcus Hellner är en jävel på att ta ut sig totalt i skidspåren! Hoppas på repris från Gällivare.



OS-GULD!!!!!!!!!

Jaaa mitt tips gick in...OS-guld till Charlotte Kalla, 2:a Smigun EST och 3:a Björgen NOR. Vilken tjej va!! Helt underbart!! Till och med Björgen tyckte att det var kul att Kalla vann när inte hon vann!


Åsa tippar 10 km fritt damer

1. Kalla SWE 2. Björgen NOR 3. Kowalczyk POL.

Kalla för att jag så gärna vill att hon ska vinna men även för att hon har kapacitet till att göra det. Banan passa henne. Tror att den är för tung för Kowalczyk. Fick höra nu att ryskan (som har varit avstängd för doping) som spöade Kalla med en halvminut på distansen i vinter kommer att åka. Skulle inte åka först p g a en bruten tå!!????

Helgen över!

I dag har jag varit rökfri i en vecka!! Det känns så himla bra. Hoppas hoppas hoppas att jag kan hålla det här nu!

Just nu pågår herrarnas sprint i skidskytte. Mitt tips sprack nästan direkt. Överraskande nog skjuter Ferry bra! Snövädret tilltar och Ferry skjuter fullt i både liggande och stående skytte. Björndalen skjuter dessvärre bort sig direkt med 3 bom i liggande så där sprack mitt tips. Både Bauer och Svendsen har gått bra men ingen pallplats för Bauer så vi får se hur långt det räcker för Svendsen.

Gårdagens tips gick ju inte heller så bra. Bästa svenska Helena Jonsson BARA 12:a med felfritt skytte. Det är helt sjukt, vad hände? Vann gjorde en slovenska Kuzmina och Neuner 2:a någon sekund efter. Båda hade en bom och ändå är Helena över 40 sek efter. I en tävling innan OS så var Nuener före Kuzmina med en minut och 43 sek. Ja konstigt är det!

I morgon har vi Peoples skills på skolschemat. Vi ska lära känna oss själva och andra lite bättre. På kvällen är det skidor som gäller i OS! Favoritsporten. 10 km damer och 15 km herrar i fristil. Heja Kalla och Hellner!!

Herrarnas skidskyttesprint...

Tips:
1. Björndalen, NOR 2. Bauer, SLO 3. Svendsen, NOR

Nu gäller det!!

Om ca en halvtimme drar OS igång på riktigt för oss svenskar. Skidskyttesprinten för damer står på agendan!! Vi har två medaljchanser, både Helena Jonsson och Anna-Carin Olofsson-Zidek. De båda är så bra så de kan vinna t o m. Jag tippar såhär 1. Magdalena Neuner 2. Andrea Henkel 3. Helena Jonsson MEN om ACO skjuter fullt så vinner hon men bara då! Nu håller vi tummarna, fem minuter kvar!!!

Så här vill jag att det ska sluta i dag!!


OS närmar sig!



I morgon drar OS 2010 i Vancouver igång! Det innebär för mig två trötta veckor. Får försöka sova lite mellan skola och TV-sändningar. Eftersom OS är i Kanada den här gången innebär det 9 timmar i tidsskillnad. Sportsändningarna kommer att vara under kvälls- och nattid. OS innebär ju inte bara spänning och rolig sport utan även fusk och fult spel. Kl 20:00 i kväll kommer IOK hålla presskonferens om 30 dopingfall inför OS. En gissning av mig är att flera ryssar har åkt dit men tror inte att de kommer att släppa några namn i kväll.

Minns med tydlighet OS i Salt Lake City. Det skulle bli Per Elofssons OS! Han skulle ta de svenska medaljerna i längsdspåren. Han fick ingen olympisk medalj då utan fick senare kvittera ut den på idrottsgalan om jag inte minns fel. För i den dubbla jaktstarten blev han bara fyra efter vinnande Johan Mühlegg, Alsgaard och Estil. Det visar sig ju senare att Mühlegg var dopad.

I första loppet över 30 km fristil rycker Mühlegg efter bara någon km åkning. Elofsson tar upp jakten på honom. Han var ju så pass bra så han skulle kunna hänga på Mühlegg...men det visar sig vara omöjligt. Per klappar igenom och återhämtar sig aldrig. Han bryter loppet. Så här gick det till: http://www.youtube.com/watch?v=8z8qe7YWDOQ
Det var början till slutet på Elofssons karriär.

Bilden av en fuskare. Men medaljerna fick han inte behålla =)!



Jag tror att den rätte vinnaren i det loppet heter Kristen Skjeldal. Tvåan och trean officiellt blev Hoffman och Botvinov, två Österrikare som figurerat runt Walter Mayer som var deras tränare. Han har blivit beskylld för att dopa österrikiska längdåkare och åkte 2009 dit för att ha sålt dopingpreparat. Luktar norskt guld till loppets fyra tycker jag. Det kan ju inte avslöjas nu i efterhand men spekulera går ju!

Hemma igen.

I natt har jag hostat, hostat och hostat så jag har knappt sovit en blund. Vet inte om det är därför men jag röker ju. Visserligen är jag ingen storrökare men det kändes som om det skulle vara rökhosta. Blir lite rädd faktiskt så i dag har jag inte rökt ett enda bloss och ska hålla mig...faaaaaan jag ska!!! Känner mig ju äcklig när jag röker så varför ska det vara så svårt att låta bli? Jag missade en skoldag pga det här nu och det är det inte värt!!

Här kommer lite bilder på dockan som vi gjorde avantgarden på:





Skolan är grymt kul! Vi lär oss massor och jag har så underbara klasskamrater. Det kunde inte vara bättre! I fredags hade vi klassfest. Först var vi på Pitchers och käkade. Det var helt galet. Vi skrattade så vi kanske störde mer än roade de andra gästerna men men vad gör det? Kul var det iaf. Åkte sedan hem till Jennie för lite förfest och åkte sedan ner på Åh. Så här kul var det :



Så här mycket skrattades det mest hela tiden =)!



Ja jag har alltså varit hemma i dag och försökt sova igen det jag missade i natt. Det blev en konstig dag. Sov, vaknade, sov och vaknade. Såg en film mellan varven och det var rätt sorgligt men inte så jag kanske skulle gråta i vanliga fall. Men nu grät jag iaf så att tårarna skvätte. Lite senare på eftermiddagen lästa jag klart boken "Mig äger ingen" av Åsa Lindeborg. Vilken underbar bok! Grät igen så tårarna sprutade. Nu känns det som om det enda jag gjort i dag är att sova och grina. Kanske behövde lätta på trycket haha. Men läs boken!!!

Nu är det bara några få dagar till OS drar igång. Det ska följas mycket noggrant och jag kommer blogga om det också. Får göra så när en av mina drömmar inte slår in - den att bli sportjournalist. Man kan inte göra allt. Ser verkligen fram emot OS! Så ni vet så kommer jag i princip bara att gå i skola och se på tv ett par veckor framåt!

Kram allesammen!

 


RSS 2.0